x
 • ID: TA252924
 • Naam : François Pieters
 • Genre : All Round, Nederlandstalig, Engelstalig
 • Website : francoispieters.nl
 • Socialmedia :        
 • Prijsindicatie :

  €500,- t/m €1250,-;
  €1250,- t/m €2000,-
  €2000,- t/m €2750,-
  €2.750,- t/m €3.500,-
  €3.500,- t/m 5.000,-

   
   

   

  Prijs op aanvraag.

  François Pieters Biografie
  De zanger met de gouden stem.. Het wonder gebeurde in het Leyenburg Ziekenhuis, aan de rand van Den Haag. Daar zag François op 20 augustus 1989 met een flinke schreeuw het levenslicht.Toen hij opgroeide bivakkeerde François vaak in de kantine boven het oude zwembad Morgenstond, waar zijn ouders de kantine beheerden. En daar zette het kleine ventje zijn eerste schreden in de wereld van de muziek, door de hele dag door het liedje 'Busje Komt Zo' te zingen. Dit, tot groot plezier van de aanwezigen die François tot vervelens toe verzochten het bekende deuntje nog een keer te zingen.

  Het aantal fans dat de geliefde Haagse zanger François op handen draagt, neemt voortdurend toe. En dat mag ook wel, want François loopt alweer 12,5 jaar mee in ‘zijn’ showbusiness.

  Met plezier en weemoed denkt hij nog wel eens terug aan de jaren waarin hij van zijn hobby zijn vak mocht maken en al gauw was François verslaafd. Verslaafd aan optreden, verslaafd aan zingen en verslaafd aan de reacties van zijn publiek. Hij wilde zanger worden, besteedde menig uurtje aan het vinden van het juiste repertoire, oefende iedere dag zijn stem en klopte – in het begin – zo links en rechts bij cafeetjes aan of hij daar wat liedjes mocht komen zingen.

  In de loop der jaren ontwikkelde François zich tot een uitstekend en geroutineerd entertainer die jaarlijks (veel) meer dan 100 optredens mag noteren. En al lang niet meer alleen in Den Haag en omstreken maar overal, door het hele land en zelfs aan de Spaanse Costa’s is François een graag geziene (en gehoorde) gast omdat hij garant staat voor een bruisende happening waar menige zaaleigenaar zijn vingers bij aflikt. Want wat is mooier dan een spetterend optreden van een talentvolle zanger in u zaak. Niet zo vreemd dus dat de Hagenaar regelmatig wordt teruggevraagd door enthousiaste opdrachtgevers.

  Het Begin
  Op zijn 12e kreeg François zijn eerste gitaarles. Al snel tokkelde hij een aardig deuntje weg,waarop de gitaarleraar François een keer meenam naar de Marimbahal in Rijswijk, waar altijd een band speelde. Even een beetje onderhandelen en daar speelde en zong François, op de bühne, voor het eerst in zijn leven voor een heus publiek! Hij doorliep de lagere school, verhuisde daarna naar de Horecaschool om vervolgens een plaats te bemachtigen op de Mondriaan Kokschool. François treedt daarmee in de voetsporen van de grote Marco Borsato die, voordat hij beroemd werd, ook geruime tijd met een koksmuts rondliep. Ondanks zijn nog jonge leeftijd, heeft François al heel wat van de wereld gezien. Zo was hij in Griekenland, in Turkije, in Australië, in Tunesië en in Venezuela.