x
 • ID: TA723933
 • Naam : Janah Louard and The Gypsies
 • Genre : Nederlandstalig, Engelstalig
 • Website : www.janahlouard.com/gypsies/
 • Socialmedia :        
 • Prijsindicatie :

  €500,- t/m €1250,-
  €1250,- t/m €2000,-
  €2000,- t/m €2750,-
  €2750,- t/m €3500,-
  €3500,- t/m €5000,-

   

  Janah Louard
  Janah Louard (spreek uit: Sjannah) begon op 14 jarige leeftijd als geluidsman van de Haagse zanger Ed Bernardo, soms mocht hij dan na Ed’s optreden ook even een liedje zingen. Dit vond het publiek zo leuk dat het dan vaak 2 of 3 liedjes werden en op zijn 15e deed hij zijn eerste solo optreden. Kort daarna werd hij huiszanger in de Scheveningse horecazaak “De Jungle” waar hij iedere zondag kon optreden. Op een dag kwam de toen razend populaire TV presentator Henny Huisman daar lunchen en nodigde hij Janah uit om mee te doen aan zijn “Soundmixshow”. Aan het einde van dat jaar won Janah op 19 jarige leeftijd deze talentenjacht op TV met zijn indrukwekkende vertolking als Rene Froger met “I will never fall in love again”.

  Popy Basily
  Popy Basily is een Nederlandse muzikant. Hij stamt uit een zeer muzikale Sintifamilie, waar al sinds vijf generaties muziek gemaakt wordt. Zelf begon hij met gitaarspelen toen hij elf jaar oud was. Popy is de sologitarist van de Basily Gipsy Band. Deze formatie speelt een eigen interpretatie van instrumentale gipsy jazz in de traditie van de Hot Club de France. Ze hebben een eigen identiteit ontwikkeld door de jazz te combineren met traditionele invloeden van de Balkan, blues en flamenco. In Nederland heeft de band op vrijwel alle jazzpodia gestaan en wereldwijd op grote jazzfestivals, waaronder het North Sea Jazz Festival, het Jak Festival in Indonesiee, het Django Reinhardt Festival in Samois-sur-Seine, het International Gipsy Festival in Oslo, de New Yorkse jazzclub Birdland en het Copenhagen Jazz Festival. Door veel in Denemarken te spelen en steeds nieuwe gasten uit heel Europa uit te nodigen, heeft Popy Basily de gipsy jazz in Denemarken populair gemaakt en is hij een graag geziene gast in de gipsy-jazzwereld van Scandinavië geworden. Een optreden met Stéphane Grappelli en optredens op privéfeesten van The Rolling Stones en Jeff Beck beschouwt hij als hoogtepunten in zijn muzikale carriére.

  Mike Parreira
  Mijn roots liggen in het mooie Spanje en Portugal. Van kinds af aan is de herinnering grote schalen met eten, iedereen was welkom. Deze etentjes waren niet compleet als er niet werd gezongen. De gitaren werden tevoorschijn gehaald en er werd door de hele familie gezongen en gedanst. Het is mij dan ook met de paplepel ingegoten, van traditionele Spaanse gipsy muziek tot fado's. Wanneer de eerste noten gespeeld worden is het voldoende voor mij om het publiek de start van een onvergetelijke avond te bezorgen. Met een onwaarschijnlijke passie zorg ik muzikaal voor veel vuurwerk op het podium. "Voor mij voelde muziek maken als thuiskomen. Het vurige van mijn Spaans/Portugese roots vind u terug in mijn muziek en mijn manier van leven. Gepassioneerd en met veel energie staat ik in het leven. Een muzikale wervelwind die zorgt voor stevige gipsy muziek, maar die evenzeer ontroert met, akoestische melodieën.

  Jonay Guillermo
  Ik ben Jonay Guillermo afkomstig uit Spanje. Van kinds af aan ben ik opgegroeid met gitaar muziek die over is gegeven van generatie op generatie. Zo ben ik mede door alle feestjes thuis als kleuter al begonnen aan gitaar spelen tussen de grote mannen (waaronder mijn vader). Zelf heb ik jaren in Spanje gewoond en heb daar veel met de Spaanse gitanos (zigeuners) gespeeld. Nu woon ik al weer wat jaartjes in Nederland en gaat er geen dag voorbij waar ik niet op mijn gitaar speel. Het repertoire bestaat voornamelijk uit swingende Spaanse nummers voor zowel jong als oud. Kortom ik geniet van muziek en wil dit graag met anderen delen...