x
 • ID: TA253454
 • Naam : Peter La Haye
 • Genre : Engelstalig, Nederlandstalig
 • Website : peterlahaye.nl
 • Socialmedia :              
 • Prijsindicatie :

  €100,- t/m €400,-;
  €400,- t/m €800,-
  €800,- t/m €1.200,-
  €1.200,- t/m €1.600,-
  €1.600,- t/m 2.000,-

   

   
   

  Prijs op aanvraag

  Peter La Haye Biografie
  Peter werd geboren op 17 juni 1978 in Zoetermeer. Op 10 jarige leeftijd kreeg hij een Soundmixer en deed al snel mee aan diverse talentenjachten. Zijn eerste single, ‘Simpelweg omdat ik van je hou’ werd opgemerkt door radio en tv. Hij verscheen bij Call Tv en Nachtrijder en stond op de bühne met Sugar Lee Hooper en Andre Hazes. Naast al de optredens ging Peter zijn eigen nummers maken in zijn eigen studio ‘La Haye Sound Productions’.

  Singles
  In 2005 kwam zijn single ‘Is ‘t ja of is ‘t nee’ met groot succes uit. Snel erop kwam de single ”liefste blijf altijd bij mij” uit en stond Peter samen met collega artiesten voor 20.000 man in het GelreDome. Een droom kwam uit! In 2007 kwam zijn 1e album met 11 Nederlandstalige nummers uit, ‘De Ramba’, die door Nederland positief werd ontvangen.  In 2008 kwam de single ‘Ik heb je nodig’. Tussen de optredens door verhuisde hij met zijn studio. Dit bleek een goede keuze, want zo kreeg hij de kans om met Shockmount studio’s samen te werken, die aan de doorbraak van Caro Emerald hebben meegewerkt. Met medewerking van o.a. Wieger Hoogendorp, vaste gitarist van Caro, werden diverse nummers geschreven voor diverse artiesten en voor Peter het nummer ‘Joanna mi Amor’, met de complete Liveband. Na de doorbraak van Caro is ieder zijn eigen weg gegaan.

  Engelstalig
  In 2010 gooide Peter het over een andere boeg en ging over op het Engelstalig en lanceerde de single ‘But I’m no fool’, met een vintage sound. De afwerking hiervan werd in Amerika gedaan door Chris Athens, die met grootheden als Michael Jackson, Beyonce en Ozzy Osbourne heeft gewerkt. In 2011 tijdens opnames in zijn studio kwam zangeres Martha op zijn pad en besloten deze twee een duet op te nemen, ‘Cry to me’, een Cover van Solomon Burke. Deze plaat kreeg zelfs airplay in de VS en Bangladesh en kwam in Nederland binnen in de soul download op nr. 1. Een 2e duet volgde, ‘ When something is whrong with my baby’, met een blaas selectie van Ruud Breuls van het metropool orkest. Ook deze plaat haalde de download top 10.

  Carrière
  In 2013 was het jaar van een ballad met de titel ‘Ik mis je’, waarop snel ‘Ik ben van jou’ volgde, beide geproduceerd en geschreven door Peter zelf. In 2014 kwam het nummer ‘Waarom’ uit, waarin de stijlen volks, soul en dance samen komen. Met ondersteuning van Dj Matsoe Matsoe in de Videoclip is het feest compleet. 2015 Mike Peterson, Denny Braaf en Peter La haye zijn de studio ingedoken om “Wat is dan liefde” van André Hazes nieuw leven in te blazen, maar dan driestemmig. Het resultaat is uniek te noemen en de eerste reacties van het publiek zijn veel belovend.