x
 
 

Rico Houtman Biografie
Ik ben Rico Houtman, zanger & entertainer en breng mijn liefde voor dit fantastische vak graag ten gehorend. Sinds ik mij kan heugen is er muziek in mijn leven. Hazes, René Froger, Tom Jones en Engelbert Humperdinck alles kreeg ik met de paplepel ingegoten. Soms gepaard met een live optreden van mijn vader die zijn ding deed tussen de schuifdeuren. Nu zo'n 25 jaar later kan ik zeggen dat mijn passie voor entertainen en het zingen daar een verlengde van geworden is, want waar die ouwe het alleen binnenshuis deed, zocht ik op jonge leeftijd al de spotlight op. Jeugdtheater, de hoofdact in een miniplaybackshow op de bonte avond of het afscheid van de leraar, altijd werd ik gekozen om er deel van uit te maken.

 

Passie
Pas veel later heb ik de beslissing gemaakt om hetgeen waar mijn hart ligt, mijn passie, mijn muziek naar een hoger plan te brengen en ben ik op gaan treden. Alle positieve reacties hebben me gebracht tot waar ik vandaag sta en durf ik eindelijk hardop te zeggen. "Ik ben Rico Houtman, zanger & entertainer en breng mijn liefde voor dit fantastische vak graag tot uiting in een optreden waar u en of uw gasten van zullen genieten"

Genre
Mijn genre is ruim en ik betitel het als dat van De Toppers. De eeuwig goed klinkende evergreens, swingende medleys en herkenbare Nederlandse hits mag ik graag ten gehore brengen. Maar de mooie liedjes mogen zeker niet ontbreken, leer mij echt kennen als ik een ballad breng en voel mijn passie voor muziek…